Hur det började

September 2007 sa vår mellanpojk Andreas: "Du skall starta en blogg, morsan". Först var jag skeptisk. Jag känner mig inte som en typisk bloggare som har synpunkter på allt. Men Andreas övertalade mig eftersom barnen skulle ha nytta av att lätt komma åt familjerecept och tips från mamma. De brukar ringa och fråga efter recept.

Jag började med att lägga ut gamla favoriter och det som barnen brukar fråga efter, t ex mormors soppa och potatis och farmors fiskpudding. Så småningom blev det nya recept och nu har jag nytta av den själv. Efter ett tag började Torgny ta fram kameran och fotografera både tillagningen och det färdiga resultatet. Ofta hör vi "stopp, jag skall fotografera först" när alla är hungriga och vill hugga in på maten.

Nu tänker vi redan när vi handlar om det är något som passar för bloggen. Och det är roligt att duka fint och med olika porslin för att det skall se trevligt ut. Vi går på seconhand och letar porslin från vår barndom. Man blir lite nostalgisk med åren.

Julen 2009 började vi föra över recepten till en hemsida. Med över 400 inlägg fungerar en hemsida bättre när man skall sortera och söka bland recepten.


Andreas, Åsa, Katarina och Benjamin vid köksbordet
dukat med nostalgiskt porslin och libanesisk mat.

Mamma Gunilla och Pappa Torgny